Het zit in de genen…

Nynke van der WerkAls kind hielp ik mijn moeder al in de keuken. Zij kon geweldig koken en stond altijd open voor nieuwe smaken. Ik ben opgegroeid met IJsselmeerpaling en verse, Friese schapenkaas, typische streek- en seizoen producten van hier.

Paella en escargots; de smaken van Spanje en Frankrijk kwamen later in beeld. Na mijn opleiding tot activiteitenbegeleider heb ik ook jaren in een geweldig restaurant ‘de Bistro’ gewerkt en daar heb ik alles over wijnen geleerd.

Ik heb meters kookboeken in mijn kast staan en ik kan ‘s ochtends wakker worden met de vraag in mijn hoofd….’Wat mag ik koken en eten vandaag?’ en ‘Welk recept ga ik uitproberen?’

Samen met Aldert, mijn ‘partner in wine’, struin ik regelmatig op Spaanse bodem door bodega’s en langs tapasbarretjes. Dit alles heeft er toe geleid dat ik nu eigenaar ben van wijnwinkel el Gusto Workum en De Roggemole Kookstudio.

Het is mijn passie om jou blij te maken met mooie en betaalbare Spaanse wijnen. En je daarin een goed advies te kunnen geven. Daarnaast vind ik het heerlijk als je hier komt koken en ik mijn kennis en ervaring met je mag delen, zodat jij een gezellige en smaakvolle workshop beleeft en met een goed gevoel naar huis gaat.